Haber

İsrail ile Arap ülkeleri arasındaki normalleşme anlaşmaları genişletilecek

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Amerikalı mevkidaşı Anthony Blinken ile İsrail ve Arap ülkeleri arasındaki normalleşme anlaşmalarının “uzatılması” konusunu görüştü.

İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cohen ile Blinken arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde bölgesel son gelişmeler ele alındı.

Blinken’e İsrail’in son dönemde bölgesel istikrarı güçlendirmeye yönelik faaliyetleri hakkında bilgi veren Cohen, ABD’li mevkidaşı ile bunu genişletmeye yönelik daha fazla normalleşme adımlarına ilişkin konuları görüştü.

İkili, İbrahim Anlaşmalarının derinleştirilmesi ve Negev Forumu’nun düzenlenmesi konusunda da görüş alışverişinde bulunarak, ABD ile İsrail arasındaki ilişkileri güçlendirmeye olan bağlılıklarını ve iki ülke arasındaki stratejik ittifakın önemini vurguladı.

Açıklamada, Cohen’in daha önce ABD’nin Uluslararası Güç İşlerinden Sorumlu Özel Koordinatörü Amos Hochstein ile Kudüs’teki ofisinde bir araya geldiği ve kendisiyle bölgedeki siyasi hareketliliği hızlandırmanın olanaklarını ele aldığına dikkat çekildi.

Bölgedeki Arap-İsrail normalleşme adımları çerçevesinde, normalleşme beklentilerine ilişkin ülke resmi medyasında 2023’te iki ülke arasında böyle bir gelişmenin beklenmediği yorumlandı. Suudi Arabistan ve İsrail.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu