Haber

Thomas ve Arkadaşları, tren oyununun çocuk gelişimine etkisini araştırmak için yeni bir yolculuğa çıkarlar.

Thomas ve Arkadaşları tren oyununun çocuk gelişimine etkisini araştırmak için yeni bir yolculuğa çıkarlar.

Mattel’in Thomas and Friends markasıyla gerçekleştirdiği yeni araştırma, oyuncak trenlerin çocuk gelişimine katkısını ortaya çıkardı. Uzmanlara göre çocuklarda işbirliği, problem çözme ve sosyal becerileri geliştirmenin yolu oyuncak trenlerden geçiyor.

Oyuncakların çocuk gelişimindeki rolü yapılan araştırmalarla her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır. Mattel son olarak Thomas and Friends markası altında oyuncak trenlerle oynamanın çocuklar için gelişimsel faydalarını inceleyen araştırmasının sonuçlarını yayınladı. King’s College Londra Çocuk Oyunları uzmanı Dr. Salim Hashmi’nin 36 bilimsel çalışmayı analiz ederek gerçekleştirdiği araştırmada, oyuncak trenlerle oynayan çocukların sosyal ve bilişsel gelişimde daha fazla başarı elde ettiği ortaya çıktı.

Araştırmaya göre oyuncak trenlerle oynamak çocuklara ray inşa etme, tren vagonlarını düzenleme, trenin izleyeceği rota ile ilgili senaryolar tasarlama ve bunları hayata geçirme olanağı sağlayarak zengin bir öğrenme deneyimi sağlıyor. Bu sayede çocukların bilişsel gelişimi teşvik edilirken, problem çözme, analiz ve karar verme becerileri de gelişiyor. Öte yandan oyuncak trenlerle oynanan oyunlara katılım arttıkça sosyal becerilerin gelişimi de destekleniyor.

Oyuncak trenler; Çocukların sosyal becerilerini, işbirliğini ve problem çözme becerilerini geliştirir

Araştırma sonuçları oyuncak trenlerin çocuk gelişimine üç temel katkısı olduğunu gösteriyor. Bunlar sosyal beceriler, iş birliği ve işbirliği ve problem çözme olarak öne çıkıyor. Araştırmaya göre oyuncak trenlerin sosyal becerilere katkısı, oyun sırasında oyuncak ve fikirlerin paylaşılmasıyla mümkün oluyor. Bu şekilde çocuklar takım çalışmasını, müzakereyi, işbirliğini ve işbirliğini öğrenirler.

Öte yandan araştırma, oyuncak trenlerle oynamanın çocukların gelecekteki bağlarına sağlıklı bir temel hazırladığına dikkat çekiyor. Öte yandan parkurları inşa etmek, düzenlemek ve oyunun nasıl yapılandırılacağına karar vermek çocukları birlikte çalışmaya teşvik eder; Aynı zamanda etkili iletişim kurma ve sorumluluk paylaşımı becerilerine de katkı sağlar. Bu sayede çocukların gelecekte çevreyle daha uyumlu etkileşime girmesi ve grup çalışmalarında başarılı olması kolaylaşır. Oyuncak trenlerle oynadıkları oyunlarda başkalarının bakış açılarını ve tercihlerini dikkate almayı öğrenen çocuklar, aynı zamanda problem çözme becerilerini geliştirme ve uygulama fırsatı da buluyor.

https://shopping.mattel.com/tr-tr/pages/thomas-laying-tracks-to-success

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu